Monday, April 23, 2007

Resande


Är på resande fot och kan därför inte publicera något foto för närvarande. Tar därför ett från den lånade hårddisken.
Fortsätter min enkla vinranka och tycker att Ullspinneriets röda ombrégarn är jätteskönt. Har också påbörjat ett par vanliga sockor i deras Karamell. Vill sticka mer avancerade strumpor snart men måste först få till ett bra grepp om hälen. Har lite svårt att få den bra. Som tur är ska vi snart besöka en vän som är en fena på det.

Friday, April 20, 2007

Önskan

Gick in på

www.knitty. com

Av skräck för invecklade engelska mönster så har jag avhållit mig från den sidan tidigare men...

Oj så tjusiga mönster. Och spetsstickningsspråket är ju universellt nästan.

Wednesday, April 18, 2007

http://www.bloomsbury.com/media/0747570558_300_black.jpg

Denna bok läser jag nu.
Rekomenderas.

www.jonathanstrange.com

Tuesday, April 17, 2007

AktuelltDetta stickar jag nu...

Har annars inget att säga.

Saturday, April 14, 2007

Bokfynd

Var på Naturhistoriska i går och fyndade en heltäckande handarbetsbok från 1965 för fem spänn! Det finns härliga mönster på bla en bäddjacka till mig själv och ett pull-overset till hela familjen. Jag är särskilt förtjust i tanken att sticka bäddkläder. Kläder som man har när man ligger i sängen utan att sova. För när man sover har man väl nattkläder?

Weeping Willows var precis så bra som man kan tänka sig.

Friday, April 13, 2007

Avundsjuka

Äntligen har jag bestämt mig för vad det rödmelerade garnet från Ullspinneriet skall användas till:
En sjal med mönster från Bonniers Stickbok, enkel vinranka.
Har börjat och tycker att spetsmönster är det bästa som finns i stickväg.

Läste förresten i McDonalds gratistidning för föräldrar att Ann Söderlund med familj är sådär härligt avslappnade och planlösa att de nyligen stack till Mexico utan en krona på fickan. Ha säger jag!!! Jag vet ju vad de lägger sina kronor på; superelipsbord och Katvigjackor till barnen. Det är alltid så enkelt att vara avslappnad när man egentligen har pengar!

Om jag hade pengar skulle jag anställa en fransk au-pair som lärde dottern att tala franska och sedan skulle jag sticka spets i halvtrådigt ullgarn med stickor nr 1. Det skulle bli skira spetsar.

Ikväll spelar Weeping Willows och dem ska jag se.

Sunday, April 8, 2007

Äntligen


Nu är det klart. Kollade Tennison igår och gjorde klart mockasinerna. Egentligen är de lättstickade och roliga att göra och mönstret är mycket snyggt så min klagan är oförtjänt. Har nu bestämt mig för att lämna dem därhän för ett tag och ge mig in i roligare projekt istället så nu ska jag ej orda mer om dessa.

Passa också på att njuta av Marimekkotyget som fond. Det är så trasigt och slitet så bara påsk är en berättigad anledning till användning.

Jag har två beställning på lut av familj och vänner; gåsögonvantar samt halvvantar. Borde nog ta tag i något av detta även om beställarna ej har nytta av detta inom det närmsta halvåret.

Vad har hänt?


Besöksräknaren har lagt av!!! Hur ska detta gå?

Annars ägnade jag lördagskvällen åt att se på Kill Bill vol.2 och MOCKASINEN. Gick rätt så bra, ska försöka ta hälen ikväll. Sedan lägger jag dessa åt sidan för roligare projekt. Efter att ha lurksurfat hos andra stickbloggare fattade jag beslutet att det inte är lag på att slutföra varje produkt. Att sticka ska ju vara LUST

Vad ska bli nästa stickprojekt? Funderar lite på spets av något slag, gärna en sjal. Har ju mitt garn men inget mönster. Kanske kan jag göra en sökning på Garnstudio utifrån masktäthet.

Hmmm

Ikväll är det Tennison, det blir bra.


Saturday, April 7, 2007

Skåpgömma igen

Men hur ska jag någonsin bli klar med mockasinerna?

Ska börja maska av för tår nu på den sista men misstänker att jag kommer att sticka om mockasin nr ett. Både häl och avmaskning blir så mycket bättre på nr två och det kommer att bli svårt att använda dem om inte känslan blir densamma på båda mockasinerna, ni vet det här med symmetri etc.
Det måste alltid kännas likadant på vardera kroppshalva annars blir man så medveten om asymmetrin och kan inte tänka på något annat.

Alltså kommer jag att sticka om mockasinen och därför blir jag aldrig klar och kommer aldrig att kunna börja på något annat.
Farväl ni fina härvor från Ullspinneriet, farväl du Clapotis, farväl alla vackra sjalar, farväl farvä

Bilden föreställer en hemdesignad halsduk som var urtrist att sticka, blev alldelse för tjock och varm, egentigen inte alls bekväm förutom under extrema väderförhållanden.

Nä, jag går och återvinner istället.

Friday, April 6, 2007

Skåpgömma igen

Denna gång en hjälmmössa i dubbelt Alpackagarn. Stickade denna innan det vita settet (se tidigare) men blev tvungen att modifiera storleken då denna blev för liten. Ska jag kanske repa upp den och använda garnet till något trevligt?

Thursday, April 5, 2007

Skåpgömma


Traditionella vantar i garn från Solkustens Ullspinneri.

Tuesday, April 3, 2007

Ringsurfar

När jag inte stickar så ringsurfar jag! När jag alltså inte gör allt annat i livet som man ska göra. Problemet med ringsurfning är att man blir fast helt och hållet och bara sjunker djupare och djupare in i nätdjungeln. Det bästa med detta problem är all inspiration!

I brist på bilder och sticknyheter publicerar jag detta meningslösa inlägg.