Friday, June 29, 2007

Nyinköp

Gick förbi Strikk utan barnvagn igår och inhandlade både det ena

och det andra.

Top-down-raglan går framåt. Har lite svårt för att sticka i bomull då jag inte är så konsekvent i min handföring.
Bomull är inte så förlåtande till en som inte kan sticka jämt! Ull är lite bättre ur detta perspektiv
Men den är så kul att sticka då den i princip blir klar efter avmaskningen. Ingenting att sy!


Saturday, June 23, 2007

Bokbeställning

Efter nästan ett år i fattigdom och armod bestämde vi oss för att denna månad ta ut lite extra föräldrardagar! Mynten läggs på livets nödtorft såsom böcker. Jag har därför beställt följande:

Knitter´s Alamanac
Last-Minute Knitted Gifts
Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt
Sticka skuggmönster


Bilden visar ett fönster i farfars sädesmagasin.

Thursday, June 21, 2007

Byter introduktionsbildHär är sista chansen att se den vackra bilden från Kullabygden i Skåne!
Visst är det något av en anglosaxisk känsla över naturen, inte alls skandinavisk.
Jag byter till en mer stickrelaterad bild för att redan i bloggintroduktionen ge en föraning om vad huvudtanken med bloggen är.

Wednesday, June 20, 2007

Så kul

med trevliga kommentarer. Jag är en lycklig bloggare som bara får trevliga och snälla inlägg i boxen. Mycket motiverande.
Jag stickar för närvarande den här
och har svårt att publicera bildbevis då stickningen än så länge bara är en härva. Lockar istället med härliga länkar som är både inspirerande och vackra.

Knitt the Classic
Alianne
Handknitter
Heather
Knitting in Colour
Midnight Purls

Imorgon är det midsommar och det förväntas regna hela dagen. Så gick det med den krocketturneringen och grillkvällen.
Istället blir det nog inomhusmat och kanske ett strategispel... Hur man nu kan spela timslånga uppmärksamhetskrävande fantasispel när två tio-månaders barn skall medverka.
Jag har i alla fall förberett med grovt bröd som just nu bakas i ugnen samt jordgubbstårta med mandelbotten och Lemon Curd. Jordgubbarna kommer från vår egna odling men tyvärr är gubbarna i klar minoritet till mördarsniglarnas stora lycka.
Varför föredrar sniglar sådant som är gott tex jordgubbar och sallad och varför är inte sniglarna själva en delikatess? Om någon kom på ett bra recept på flamberad mördarsnigel med glaserade hjortron så skulle jag nog kunna bli rik. Jag får ju köpa hjortron men trots det skulle det kunna bli en nätt förtjänst.
Nästa år ska jag bara odla sådant som sniglar inte gillar.

Glad midsommar

Monday, June 18, 2007

Nada


Stickade denna strumpa av det oidentifierade ullgarn som jag färgade tidigare i vår. Rätt så trevlig strumpa men jag har ju inte hittat inspirationen till en ny...

Annars så har jag uppdaterat min blogglista och för tillfället lagt ner mina fotografiska ambitioner. Väntar på att Morden i Midsummer börjar nästa vecka :-)

Wednesday, June 13, 2007

Foto...

När jag surfar runt bland stickbloggarna slås jag av insikten att jag inte alls framställer min stickning på ett särskilt lockande sätt. Många bloggare tar fantastiska bilder på sin produktion och det är ju dessa bloggar som man också mer än gärna återkommer till.
Jag har med denna nyvunna kunskap försökt att utnyttja min kamera på ett bättre sätt men det är inte helt enkelt (kolla Brooklyn Tweed suck så snyggt)

Ikväll visas Mr Ernest på SVT. Den är bra som alla Wildehistorierna.
Förra sommaren var jag jättegravid under den värsta värmeböljan och levde ett sådant där subliv på nätterna och låg i dvala på dagarna. Då tittade vi på Morden i Midsummer och Inspector Morse som finns utgivna i boxsystem.

Thursday, June 7, 2007

Sommardag

är att sticka på sin vante, dricka kaffe med mycket mjölk och äta mörk choklad. Med alla fönster i hela huset på vid gavel och musik i öronen.
Titta på det här:


och lyssna på Frida Hyvönen: