Wednesday, August 29, 2007

Uppdatering

Jag tycker själv att jag skött mitt självpåtagna blogguppdrag med bravur mina månader. Men så kom augusti...
Inte för att jag slutat sticka men det blev ju så mycket annat som upptog mina tankar så bloggandet har gått på sparlåga. Så skulle jag då ta tag i saken och göra en massiv uppdateringsinsats men då kunde jag inte riktigt få till verktygen som jag ville och det slutade med ett antal inlägg istället för ett längre sådant.

Så, sluta inte bläddra utan fortsätt längs med hela sidan.

Gott slut på sommaren. På måndag återgår jag till vardagen efter ett år av föräldrarledighet.

Top Down Raglan

Nu måste jag ju blogga ut bilder på Raglantröjan...

Babykofta nr 3

men inte av Zimmermann utan av Drops Design denna gång. Som vanligt stickar jag i deras Alpaca garn som jag så lätt förser mig med på grund av de underbara färgerna som serien erbjuder. Denna stickning är lite lätt seg och långtråkig även om jag uppskattar att sticka runt på detta sätt. Detta är ett typiskt dubbelprojekt, man måste ha ett annat lite mer varierande sidoarbete för att inte helt tröttna på koftan.



February Baby Sweater 2

På Kyrkogatan i Göteborg har den gamla handarbetsaffären öppnat om i ny tappning. Dit gick jag av den enkla anledningen att man lätt får in en barnvagn intet ont anande att det just denna dag var 25 % rabatt på allt! Det ni.
Inköpet gav Schachenmayr nomotta Extra Merino i en klassisk lilarosa kulör vilka används till Baby Sweater nr 2


February Baby Sweater 1

Tidigare i sommar införskaffade jag mig Knitter´s Almanac av Elizabeth Zimmermann och började sticka den välkända February Baby Sweater
Använde ett gammalt oidentifierat ullgarn i ljusgrå nyans. Mycket snyggt, problemet var att jag inte hade mer än ett nystan hemma.


Saturday, August 18, 2007

Fira fira fira fest fest fest!



Jag bloggar sporadiskt nu för tiden...
Har firat ettårsdag för dotter S med kakor en masse och tårtor i plural.
Har också frenetiskt avverkat första och enda säsongen av Jericho. Inte den bästa serien skåderspelarmässigt eller så men ack så spännande. Jag fastnar alltid för temat civilisationens undergång.
Jag stickar vidare på yllekoftan
men det går sakta. Inte så inspirerande stickning men jag tror att den kommer att bli tjusig som färdig.
Har kollat länge på senaste Interweave Knits och funderar på Brooklyn Tweeds
senaste tröja Cobblestone Pullover
till mannen T. Men hur pass avancerad är den? Fixar jag den på engelska? Orkar jag hålla andan upp så lång tid som till en herrtröja? Vad är meningen med livet? Hur kan gud vara god när världen ser ut som den gör?

Återkommer... med en massa svar

Thursday, August 9, 2007

Yllekofta.

Har de senaste kvällarna har jag tillbringat med att på olika sätt få till en snygg randning med de färger som stod till buds. Har som ett sidoprojekt bestämt mig för att sticka yllekofta till S. Men att det kan ha så stor betydelse för upplevelsen av koftan beroende på om man startar randningen med mörk grå eller ljus grå (ingen omedveten särskrivning). Repade upp ett par gånger då jag även valde mellan två storlekar.
Vi får se hur detgår, bra tv-stickning i alla fall.


Tuesday, August 7, 2007

Bloggfavorit

Detta läser jag ikväll : theraineysisters

Stickar också kofta av gammalt Alpacagarn som har blivit över.
Ska snart ta mig tid att fotografera men det är ju så svårt då jag fått en ny cykel som jag vill tillbringa all min tid med.

Kommer snart....