Wednesday, April 16, 2008

Jag vill jag vill jag vill

När jag surfar runt med bloglines så hittar jag det här
Jag vill jag vill jag vill. Tänk, både Nancy Bush och Cookie och alla andra på samma plats. 995 dollar, det skulle ju faktiskt vara möjligt. Men så tillkommer ju flyg och allt det där med att våga... Men visst skulle det vara kul?

Tack för all hjälp med bloglines och liknande. Nu är jag med i spelet.
Fortsätter med både Cobblestone och Laminiara, bra kombination.


Saturday, April 12, 2008

Allt annat

I veckan åkte jag till Uppsala för att delta i ett seminarium, helt själv, utan vare sig barn, man, vänner eller kolleger. Dygn av ro, promenad och stickning. Stickade till fingrarna blödde på tåget till en fantastisk konversation mellan ett gäng med säljare, alla kvinnor runt 25 som faktiskt lyckades med konststycket att dels diskutera hår i två timmar och dels att totalt lämna ut sig för hela tågsätet. Jätteintressant. Resultatet av hela äventyret är en överstickad (hur är detta möjligt?) mig och en massa annat:

Stephanie Dosen stickar fantastiskt. En stor inspiratör! Så vackra bilder, lite så där fairytales...

<span class=
Om man inte njuter av Stephanie kan man läsa Abichie

vilket är en lika stor läsupplevelse som  Babel utlovade.
Eller så kan man lyssna på Feist för att inte tänka på världens hemskheter.
Eller spela Catan
Eller kanske Turn und Taxis

Eller fundera över hur jag ska kunna samordna de bloggar jag läser. Det bästa skulle vara om man kunde sammanföra alla till en sida där man via mail blir informerad om när bloggarna uppdateras. Jag hålller ju för närvarande på att organisera det hela till ett bättre system. Jag slänger alltså ut frågan till mer erfarna bloggare, hur gör ni för att lätt kunna vara uppdaterade?
<span class=
Det roliga är att jag inte alls planerade att kunna besöka Ull o Tyll i Uppsala men kunde ju inte låta bli att kliva in när jag mot all förmoda bara så där stövlade förbi företeelsen. Mycket trevligt.

Monday, April 7, 2008

WIP

Här kommer bilder till föregående inlägg, Laminaria i Alpaca Kungsblå
Har också tagit tag i mig själv och bestämt mig för material till Cobblestone. Det blev den enklaste, snabbaste och tämligen billigaste vägen, Drops Karisma. Inköpta på 2knit i Göteborg som verkligen har stort utbud. Stod en lång stund ochkände på Rowans Summer Tweed och suckade... Men just nu med all hemsk kurslitteratur som ska inhandlas så avstår jag. Tror att Karisma kan fungera fint det också, även om det inte är Summer Tweed...
Helgen avnjöts med barnvakt i form av moster och pojkvän vilket medförde ett restaurangbesök. När detta nu sker så sällsynt har det större värde än tidigare i livet då detta var vardagsmat.

Thursday, April 3, 2008

Veronicas benvärmare

Jag har gett mig in på Laminaria med stor entusiasm. Efter att ha både surfat och ravelerat på ämnet bestämde jag mig för att använda mig av Garnstudios Alpaca. Främst för att jag vid sjalens början befann mig i en mindre halländsk stad där utbudet mestadels består av Garnstudios sortiment. Eftersom jag är en handlingens kvinna kunde jag ju inte vänta på att få en hembeställning levererad. Så nu har jag börjat med detta färgval, kungsblå 6790. För en ovan sjalstickerska är det inte helt självklart hur man ska göra men efter ett par upprepningar tror jag att jag fixar den första biten i alla fall. Nu funderar jag bara på det där med Addi Lace, om det kanske skulle vara något för mig. Jag har tidigare varit inne i sjalsvängen men fick hoppa av pga stickrelaterad ledvärk. Vissa stickor är ju helt omöjliga att sticka spets med...
Parallellstickningen består utav ett par önskade benvärmare från brorsdotter Veronica. Ett restgarnsprojekt som består av Alpaca igen blandat med ett okänt akrylmohairlikanden nystan jag hittat på Åhlens av alla ställen. Troligtvis blir det alldeles för varmt för att använda dem det närmsta halvåret men...