Sunday, May 25, 2008

Laminaria II

Jag har nu färdigställt Laminaria. Använt mig av Drops Alpaca i den underbart klingande nyansen Kungsblå och stickor nr 4,5. Enligt mönstret, om jag förstod det rätt, skulle avslutningen ske i dubbelt garn vilket med mitt garnval blev lite väl markerat. Oavsett, jag är superdupernöjd med min först sjal och är definitivt intresserad av fler. Tydligen så är just detta mönster kanon för nybörjare då man vartannat varv stickar aviga vilket ger en välbehövlig paus i allt mönsterstickande. Eftersom jag inte kan bestämma mig för vilka foton som ska kastas eller sparas servera jag ett urval:
Har använt mig av superpussel från en välkänd billighetsaffär. Ska köpa en uppsättning till för sjalen fick inte riktigt plats. Men vilken god ide. När jag får möjlighet att plåta Laminarian påklädd så kommer uppföljning.

Har stickat en tub av pippitröjan samtidigt som jag tittade på Eurovision Song Contest. Vilken tur att jag hade reserver att heja på efter att det så snabbt stod klart att Sverige var ute ur leken. Men jag är i alla fall imponerad av team Perrelli. Min all time favoriter var Bosnien-Herzegovina
Turkiet
Jag gillar verkligen den här typen av TV och lyssnar inte alls på dem som säger att man inte kan tävla i musik. Man kan tävla i allt, det är ju bara att göra det.


Jag har en så bra dotter, trots att hon bara är 20 månader är hon väl insatt i litteraturvärlden och vet precis vad en mor blir glad av på mors dag. Och att ha den goda smaken att inte kunna välja utan istället ge bort två presenter gör hjärtat ännu varmare.


Nu ska jag bara klara av Flyga Drake först till bokcirkeln, sedan ska jag nog börja med katastroffysiken.

Friday, May 23, 2008

Pippitröja

Pippitröja tror jag det officiella namnet är på denna variant. Mönstret är inhandlat i affären Strikk i Göteborg där jag också införskaffat bomullsgarnet. Mönstret försöker jag omvandla till en "bryggvariant" där hela bålstycket stickas till en tub och sedan maskinsys, eller virkas, där halssprund och ärmar ska infogas. Vi får se, jag är inte helt på det klara med hur det ska gå till. En tjusig sommartröja till S hoppas jag på.

Monday, May 19, 2008

Laminaria

Under en period har jag mest repat upp det jag stickat. Flera gånger har Laminaria upplösts till ett nystan framför en frustrerad mig. Jag kan inte riktigt sätta punkten på varför men det är kanske så att vissa perioder står stickguden inte bi...
Igår blev den klar i stickmomentet i allafall efter god hjälp av Cina, tack tack. Nu ska jag samla inspiration till att blocka åbäket men ska först handla det där jättepusslet som verkar vara så bra.
Jag valde att sticka den mindre upplagan men med stickor nr 5 i Drops Alpacka. Jag tror att resultatet hade blivit mer distinkt om jag hade valt ett mindre "luddigt garn" som också kanske skulle vara lite tunnare. Kort sagt, jag skulle kanske inte ha avvikit från den rekommenderade kvalitén Men mönstret var väldigt kul att sticka och lagom stor utmaning för en ovan sjalist. Nu funderar jag på annan sjal, vad ska det bli...


Jag stickar ju också Cobblestone parallellt med ovanstående och funderar, efter att ha läst Zimmermann, att jag kanske ska alternera mellan en ärm och bålen. Det är en rätt så trist stickning i detta stadiet så kanske en ärm skulle lätta upp det hela. Annars är det en utmärkt resestickning, har egentligen bara använt pendlingstid hittills.

Annars funderar jag över hur steek översätts till svenska och hur man egentligen gör när man inte syr med maskin... Stickar just nu en barntröja där jag istället för att sticka separata delar stickar med rundstickor. Ska nog sticka rätt upp till axelpartiet och försöka mig på någon steekvariant både vid ärmhål och halssprund.