Monday, June 9, 2008

Pippipaus

Har inte bara fastnat i Pippitröjan utan nu också i Cobblestonen. Har börjat med yokebyggandet och fått på armarna men har stött på militant patrull i momentet short rows. Inte själv kortvarvandet utan den biten där man ska gömma den vridna maskan... Har googlat och hittat jättebra filmer om short rows men får ändå inte till det riktigt.
Nu har jag egentligen inte haft något emot att ta en stickpaus under helgen, tiden har ju bara räckt till att bada och grilla ändå.

Men NU är jag sugen på att komma vidare. Någon som har en bra förklaring?

Sunday, June 1, 2008

Uppdatering

Har gjort ett stor misstag! Tillåter mig att skylla på både allmän hybris men också solsting. Jag vet ju mycket väl att ska man sy med maskin innan man klipper i stickat material ska man sy med kort stygn, inte långa stygn som förslås i maskinhandboken... Givetvis har jag sytt med låånga stygn, klippt upp och plockat upp maskor för ärmen och sedan upptäckt hål här och där i klippningen. Usch och fy att man inte ska kunna följa den enklaste instruktion. Så nu har jag lagt pippitröjan i ett hörn och väntar på att mina nerver ska lägga sig plant igen och sedan ska jag sicksacka, med täta stygn, runt ärmkanten. Har jag gudarna med mig så räcker detta. Istället för en intressant bildserie på hemmagjorda bryggor visas här lite uppdatering för Cobblestone. Har kommit halvvägs, en ärm kvar innan "yoke"byggandet börjar. Tål att sägas igen; bra pendelstickning.
Annars är jag frälst, lastfm är det som gäller. Lyssna på mina favoriter så här långt.

Dödergök stickar en cirkelkofta och jag är nästan säker på att jag ska följa hennes exempel. Ska bara kolla runt lite till efter ett lagom spännande mönster. Måste ju också lägga till att i väntan på familjepizzan igår passade jag på att uppdatera mina kändiskunskaper genom att läsa Nu! Där fanns en bild på den nyblivna mamman Nicole Richie iförd just en cirkelkofta. Detta kan ju tolkas med blandade känslor, jag väljer att se det som något positivt...