Sunday, May 25, 2008

Laminaria II

Jag har nu färdigställt Laminaria. Använt mig av Drops Alpaca i den underbart klingande nyansen Kungsblå och stickor nr 4,5. Enligt mönstret, om jag förstod det rätt, skulle avslutningen ske i dubbelt garn vilket med mitt garnval blev lite väl markerat. Oavsett, jag är superdupernöjd med min först sjal och är definitivt intresserad av fler. Tydligen så är just detta mönster kanon för nybörjare då man vartannat varv stickar aviga vilket ger en välbehövlig paus i allt mönsterstickande. Eftersom jag inte kan bestämma mig för vilka foton som ska kastas eller sparas servera jag ett urval:
Har använt mig av superpussel från en välkänd billighetsaffär. Ska köpa en uppsättning till för sjalen fick inte riktigt plats. Men vilken god ide. När jag får möjlighet att plåta Laminarian påklädd så kommer uppföljning.

Har stickat en tub av pippitröjan samtidigt som jag tittade på Eurovision Song Contest. Vilken tur att jag hade reserver att heja på efter att det så snabbt stod klart att Sverige var ute ur leken. Men jag är i alla fall imponerad av team Perrelli. Min all time favoriter var Bosnien-Herzegovina
Turkiet
Jag gillar verkligen den här typen av TV och lyssnar inte alls på dem som säger att man inte kan tävla i musik. Man kan tävla i allt, det är ju bara att göra det.


Jag har en så bra dotter, trots att hon bara är 20 månader är hon väl insatt i litteraturvärlden och vet precis vad en mor blir glad av på mors dag. Och att ha den goda smaken att inte kunna välja utan istället ge bort två presenter gör hjärtat ännu varmare.


Nu ska jag bara klara av Flyga Drake först till bokcirkeln, sedan ska jag nog börja med katastroffysiken.

13 comments:

Cina said...

Å vad fin sjalen blev! Den kan du vara stolt över!

The Fuck Up said...

Jag vill också införsaffa superpussel. Kan du inte viska var du hittade det?

Sillen stickar said...

OJoj va fin din sjal blev. Jag tycker oxå du ska vara stolt. För det tar ju väldigt många timmar att sticka den.
/Cilla

Byian said...

Tack tack, så snällt skrivet.
The fuck up, jag viskar hest Biltema... Typ 59 kr för ett paket. Det bästa är att när jag inte använder det så har lilla S stort nöje av brickorna.

PetraO said...

Sjalen är superfin!

Dödergök said...

Jag vill också sticka klart min laminaria. Din är superfin!

Mia said...

Håller med alla andra skribenter, härlig sjal! Du undrade vad jag använde för garn i mina BFF socks, det är Austerman step. Trevligt att jobba i, enda nackdelen är att det är aningen halt, så när man plockar upp maskor vid hälen vill de töja ut sig fast hur man än försöker motsatsen.
H: Mia

Ulricha said...

Åhh, supersnygg sjal. Och supersnygg färg.

LenaL said...

Åhhhh, så fin den är, helt underbar!

Ha det så jättegott!

petra.m said...

Wow, vilket kanonexemplar!!! Jag tycker den är så himla fin sjalen men vet inte om jag vågar mig på ett så avancerat projekt... Supersnygg är den iallafall!!!

Byian said...

Tack igen för alla snälla komentarer. De värmer mer än Laminarian

doktoranden said...

Sjalen blev verkligen superfin! Färgen är perfekt till jeans (bl.a.). Jag ska nog härma dig... :)

Monica Hansen said...

WoW! Jättefin!