Monday, June 9, 2008

Pippipaus

Har inte bara fastnat i Pippitröjan utan nu också i Cobblestonen. Har börjat med yokebyggandet och fått på armarna men har stött på militant patrull i momentet short rows. Inte själv kortvarvandet utan den biten där man ska gömma den vridna maskan... Har googlat och hittat jättebra filmer om short rows men får ändå inte till det riktigt.
Nu har jag egentligen inte haft något emot att ta en stickpaus under helgen, tiden har ju bara räckt till att bada och grilla ändå.

Men NU är jag sugen på att komma vidare. Någon som har en bra förklaring?

5 comments:

Dödergök said...

Jag fattar inte ens varför man skulle göra shortrows på en tröja, jag förknippar dem med sockhälar. Jag ska följa det här inlägget noga och se om du får någon hjälp för jag är väldigt nyfiken.Någon nytta måste de ju göra, Elizabeth Zimmermann tjatar ju om dem hela tiden. :)

LenaL said...

Det här låter intressant, ska med stor spänning följa vad du får för tips här. Tyvärr kan jag inte bidra med något, men har tänkt ge mej på Cobblestone rätt snart.

Lycka till med den och ha det så gott!

antfarm said...

Glad sommar!

Visst är det irriterande när något går fel (som med pippi). Jag tycker det är svårt att hitta motivationen igen. Hoppas det går bättre för dig.

Syster Nystan said...

Hej! Hittade just in på din blogg och blev helt enkelt på gott humör och full av inspiration. Tack! Har nu sett laminaria-sjalen på ett par olika ställen och funderar på om jag ska våga mig på den även om den ser väldigt svår ut... och mönstret var på engelska... Men att fega ut suger, så jag ska nog ge det ett försök ändå :-)
Tack för tipset!
Lovar att återkomma och se vad du har på G. Hej så länge

Myggan said...

Tack för en inspirerande blogg. Här kommer jag titta in ofta. =)