Saturday, April 12, 2008

Allt annat

I veckan åkte jag till Uppsala för att delta i ett seminarium, helt själv, utan vare sig barn, man, vänner eller kolleger. Dygn av ro, promenad och stickning. Stickade till fingrarna blödde på tåget till en fantastisk konversation mellan ett gäng med säljare, alla kvinnor runt 25 som faktiskt lyckades med konststycket att dels diskutera hår i två timmar och dels att totalt lämna ut sig för hela tågsätet. Jätteintressant. Resultatet av hela äventyret är en överstickad (hur är detta möjligt?) mig och en massa annat:

Stephanie Dosen stickar fantastiskt. En stor inspiratör! Så vackra bilder, lite så där fairytales...

<span class=
Om man inte njuter av Stephanie kan man läsa Abichie

vilket är en lika stor läsupplevelse som  Babel utlovade.
Eller så kan man lyssna på Feist för att inte tänka på världens hemskheter.
Eller spela Catan
Eller kanske Turn und Taxis

Eller fundera över hur jag ska kunna samordna de bloggar jag läser. Det bästa skulle vara om man kunde sammanföra alla till en sida där man via mail blir informerad om när bloggarna uppdateras. Jag hålller ju för närvarande på att organisera det hela till ett bättre system. Jag slänger alltså ut frågan till mer erfarna bloggare, hur gör ni för att lätt kunna vara uppdaterade?
<span class=
Det roliga är att jag inte alls planerade att kunna besöka Ull o Tyll i Uppsala men kunde ju inte låta bli att kliva in när jag mot all förmoda bara så där stövlade förbi företeelsen. Mycket trevligt.

8 comments:

Emmy said...

Visst är det härligt med tåg när man kan använda tiden till stickning. Massa timmar när man faktiskt inte har något annat än att sticka att göra. Hlet fantastiskt.

RSS är ju ovärderligt till att hålla reda på bloggar.Jag använder tillägget Sage till Firefox. Går inte att organisera så väl som jag skulle vilja, men bloggarna markeras i alla fall när de är uppdaterade, så man inte behöver ägna en massa tid åt att kolla sådana man redan läst.

Sillen stickar said...

Hej!
Jag har precis förstått att man kan prenumerera på bloggar. Å det gör man här http://www.bloglines.com/.
Har inte kommit igång än. Men snart.
Tack för din snälla kommentar om min sjal. LYcka till med din!
/Cilla

Cina said...

Bloglines är ovärdeligt! Skulle aldrig orka vara uppdaterad med vad som händer i blogvärlden annars. Testa!

lillstrumpa said...

Hej!
Jag kör Google reader - du "prenumererar" på de bloggar du väljer och får alla nya inlägg ungefär som mail i en inbox, och man kan kategorisera dem i olika underfoldrar, tagga favoriter/sånt man vill komma tillbaka till, osv. (Gissar att bloglines fung nåt liknande, men google är ju smidigt när man redan är googleanvändare iom blogger).

Man kan dessutom skapa ett "vanligt" bokmärke/favorit, som varje gång man går till det navigerar dig till nästa olästa inläggg, på respektive blogg. Det kör jag och jag tycker det är toppen - roligare att läsa alla inlägg på de "riktiga" bloggarna och inte bara som standardformatterade inlägg i en inbox.

Lycka till!

PetraO said...

Vilka härliga finska bloggar jag hittade genom dig! Synda att man inte förstår vad de skriver men mycket inspiration ändå - tack!

Medea said...

jag använder bloglines precis som sillen. Där har jag sorterat in i olika mappar, tex stickat, vänner, trädgård, skrivande osv...

det fungerar jättebra och man ser precis vilka som uppdaterat.

petra.m said...

Hejsan!
Vad härligt det lät med en tågresa helt allena med en stickning i näven, det villjag oxå!! Jag är en sån bloggläsare som sitter och bläddrar helt vanligt mellan alla mina favvobloggar. Antagligen det sättet som tar allra längst tid:)Håller med andra petra, tittade igenom många fina finska bloggar. Vackra bilder är jättebra inspiration!!
Mvh Petra

yarnia said...

Tack så jättemycket för alla tips. Jag har botaniserat lite och valde bloglines. Har inte riktigt gjort det till min bästsi än men känner redan att jag effektiviserat surfandet betydligt. Googelreader verkar vara ett bra val det också.