Saturday, May 19, 2007

Åter till stickningen

Strumporna är härliga att ha i sommarvärmen. Stickade i Östergötlands Ullspinneri Karamell fritt efter ett mönster från Drops. Så roligt med ett par strumpor som äntligen har en bra häl.

Har också påbörjat en Bird´s Eye sjal i Drops Alpaca efter Heirlooms (så gentilt översatt av Litet Nystan) Efter tips från ett proffs så använder jag livlinor för att inte driva mig själv till vansinne. Började först att sticka med rundstickor i metall men hade så svårt att få upp maskorna, särskilt när de skulle stickas vridna. Inhandlade därefter rundstickor i plast. Bra val.

Den Gotländska Sticksömmen är framplockad igen. Nu ska det bli Bursviggen till mig själv. Även här är Drops Alpaca ingrediensen med den fantastiska kombinationen av gräsgrönt och petrolium. Det blir fint till hösten!

Den enkla vinrankan är klar sedan länge och väntar nu på att blockas (?) Har sänt ut ett rop på hjälp på Sticklistan och fått bra svar så snart skall jag ge mig på det där.

1 comment:

LenaL said...

Sockarna ser härligt varma och sköna ut och är helt underbara i färgen!

Lycka till med blockningen! Tycker själv det är lite klurigt, har bara gjort det ett par gånger men övning ger förhoppningsvis färdighet. Man kan ju tack och lov inte förstöra något. En gång fick jag i och för sig blöta om projektet och göra ett nytt försök, men det var ju inte hela världen.