Friday, March 28, 2008

Ströjobb

Idag har jag delvis lämnat en jobbig hemtenta med copyrightfrågor och annat spörsmål bakom mig. Under en period har jag mest kunnat fokusera på ämnesområdet de stunder då jag inte ägnar mig åt yrkesarbete, tvätteri och lustläsning. Stickning har gått på halvfart utan någon egentlig riktning. Resultatet blev ett par strumpor i restgarn Fabel, enfärgat och karamelliserat.



Lät mig inspireras av Monkey vid häl och tå, kan ju inte släppa graftingen som gör sig så bra på strumpor. Kanske skulle jag valt en annan typ av häl, så här i efterhand, men denna fungerar bra den också. Jag är ju dunderförtjust i självrandande garn som randas med enfärgat garn, effekten blir jättebra. Strumporna är korta i skaftet, medvetet, för att få restgarnet att räcka till.


Eftersom jag gärna vill vara en boknörd så gjorde jag ju givetvis testet:

Barnens bokklubb är vi med i, en kanonbra klubb med ett riktigt bra urval.

5 comments:

Dödergök said...

Så fina strumpor, jag tycker så mycket om det enkla men ändå smått genialiska med många av dina stickningar. Det grå och det randiga gör sig så bra tillsammans.

Efwa - Medea said...

Väldigt fint med grått och just den färgen i Fabel. Ursnyggt!

Anonymous said...

Jättesnygga strumpor, wow!
Jag tycker också om effekten av självrandande garn tillsammans med enfärgat. Färgerna i dina strumpor är så läckra!

Agata said...

Jag håller med! Finfina strumpor. Kul att randa självrandande garn med enfärgat. Den idéen spar jag i min minnesbank inför framtida projekt!

Byian said...

Tack tack, så snällt av er.