Monday, February 25, 2008

Företag som jag inte gillar

Babyproffsen som på ett ytterst oproffsigt sätt försökte att kränga en ickefunktionell babytermometer. Fy skäms.

Me&I som först tog över sex veckor på sig för att leverera mig en klänning, (när jag fick den så hade jag ju redan köpt en annan till den speciella festen som klänningen var ämnad för) och sedan inte ville skicka tillbaka mina pengar när jag returnerade klänningen. Fy fy fy.

Coop (alla former) som nästan alltid låter bli att beställa hem tillräckligt mycket ekologisk mjölk. 

ICA som beställer hem alldeles för mycket kött så att de antingen får märka om eller slänga det.

Jag har också funderingar på lut om att lägga Interweave Knits till denna lista som inte har skickat mig det senaste numret och inte heller svarat på mtt mail angående detta.  De var väldigt snabba med att dra mitt kort vid min beställning så jag vet att det finns snabb arbetskapacitet i detta företag. Samtidigt vill jag beställa Cobblestone därifrån men vågar inte låta dem lägga rabarber på mitt kort en gång till utan att få någon som helst valuta för mina pfenningar. Vilket i-landsproblem.

Väljer att inte länka till min lista, räcker med reklam  nu.

Nytt namn

För att samordna alla mina insatser har jag beslutat mig för att byta namn på bloggen.

YARNIA har nu blivit till

BYIAN

Saturday, February 23, 2008

Ingen mössa men väl fakeflätsstrumpor plus lite vintage knitting

Den där mössan jag tidigare skrev om ligger kvar i UFO-högen med en massa annat. Men sockklubbens februaristrumpor är klara:
Stickade helt efter beskrivning, ingen modifikation över huvud taget.
Har använt mig av Jumper-och strömpegarn i en vinröd kulör. Tydligen tillverkas inte detta garn längre vilket jag inte kan påstå att jag gråter över. Vet inte riktigt, garnet kändes lite mer syntetiskt än vad det behövde kännas liksom..


Däremot så har jag inhandlat Knitting Vintage Socks av Nancy Bush och gett mig på Evening Stockings for a Young Lady. Precis vad jag behöver för framtida soaréer. Fabel är materialet. Den där boken är förresten en dyrgrip, underbara mönster.


Friday, February 15, 2008

Flickgarnsvantar a la Zoe Mellor

Utav resterna av Visjögarnet från Gaughanmössan samt ett nytt nystan av det flickrosafärgade garnet Modegarn Duga samt några trådar som blev över från February Baby Sweater stickade jag barnvantar utifrån Sticka till barn av Zoe Mellor



Vantarna är tänkta för S som förhoppningsvis går till lekplatsen imorgon så att vantarna kan fotas in real life. Till dessa vantar ligger i stickväskan en nästan färdig öronlappsmössa i samma mönster som snart ska färdigställas.
Annars väntar jag med spänning på att Dödergök ska presentera resultatet av hennes variant av February Baby Sweater.

Friday, February 8, 2008

Monkey

Helt klart de bästa strumporna som jag någonsin stickat! Underbar passform och härligt mönster. Tyvärr så har jag stickat mycket hårdare i den sista sockan vilket ger en ojämn känsla. Funderar på om det går att "typ" blocka bort den och spänna ut den mindre sockan över något... Hmmm...
Har använt Regia Colour vilket jag är jättenöjd med. Ibland är jag tveksam till att sticka snygg mönsterstickning i tokfärgat garn, det blir lite som lök på laxen etc. Men samtidigt ger det en bra känsla att omge sig med en sådan färgkaskad under den mörkmörka årstiden.
Av tidigare misstag har jag också lärt mig att man SKA använda sockgarn när man stickar sockor och inte något annat (läs Visjögarn ex). Jag har tidigar stickat mig favoritstrumpor i just Visjögarn, underbart, men fick nyligen kassera hela ekipaget då hälarna var helt, och jag menar helt, uppslitna.
Det är en sorg att slänga sina favoritstrumpor.
(Länkar en gång till för de strumporna var verkligen sköna)
Men nu har jag ju mina Monkysar att stövla eller tassa omkring i:


Än en gång så ska jag påpeka att jag är en fuskbloggare/ickeregisterad/smygare som inspireras av Stickameras Sockklubb
Jag missade helt enkelt anmälningstiden men tycker att det verkar så trevligt att jag hakar på lite sådär i smyg.

Thursday, February 7, 2008

Fynd i bildbevis

Här kommer bildbevis på fynden:

Detta är inte direkt något fynd men katten som visas på bilden är definitivt ett fynd ;-) Garnet kommer från Garnstudio, Fabel.

Detta är däremot ett fynd för de som älskar tweed. Ulltweed från Garnstudio (tror att detta har utgått och därav rean) för 20 kr/nystan.

Och här kommer mitt flickrosa Modegarn Duga som enligt ettikett ska vara 100% ull. Jag vet inte riktigt om detta stämmer och funderar på att återuppliva mina gamla fiberkunskaper och elda lite. Jag har i bakhuvudet ett minne av att man beroende på fibrens beteende kan avgöra om det är syntet, bomull eller ull. I alla fall så är färgen underbar och priset inte alls pjåkigt, 40 kr för 150 g.

Tuesday, February 5, 2008

Puh

Monkeys klara! Vilket roligt sockmönster, snygga och allt.

Falska flätsockorna är upplagda för att stickas.
Eftersom Monkeysarna blev lite ojämna, stickade den ena hårdare än den andra (eller den andra lösare äne den ena), så har jag bestämt mig för att simultansticka fakesockorna.
Men Magic Loop är ett måste, har inte kunnat använda mig av strumpstickor sedan jag fick koll på den fantastiska metoden.
Att lägga upp två strumpor på en rundstickor kräver dock sin kvinna, i mitt fall, och jag har under hela Gossip Girl suttit med tungan rätt i mun ch försökt få till det. Nu tror jag att det sitter.

Annars har jag fyndat 150 g flickrosa ullgarn för 40 kr allt som allt. Något fulmärke (som Robert Gustafssons fulöl) på Göfab som den alltid lika observanta Strumpstickan uppmärksammade. Tack för tipset.
Sedan tog jag en sväng i den andra staden på lunchen och fiskade upp 250 g Ulltweed från Garnstudio för 100 kr allt som allt. Jag är nöjd.

Och mitt i alla garnhändelser så kom Rowan på posten. Hittade alternativet till Cobblestone, Earthley , som jag tror att jag ska ge mig på. Jag tror tekniken på svenska heter tappade maskor.

Efter kunnig rådgivning har jag bestämt mig för att fortsätta med de megagigantiska bilderna. Det blir ju så mycket mer effekt!! Men för att det ska bli bra bilder kräver min kamera att det inte bara ska finnas inspiration och intressanta objekt, det måste också finnas dagsljus. Det blir det inte så mycket av de dagar som ägnas åt yrkesarbete.

Sunday, February 3, 2008

Mönster


Jag har verkligen fastnat för att blanda mönstrat garn med enfärgat. Detta mönster är en blivande vante där Fabel och Alpacca från Garnstudio mixas. Jag tycker att upplevelsen av mixen blir lite tvådimensionell.


Jag kör vidare med de här stora bilderna, vet inte riktigt vad jag tycker än. Å ena sidan är det så blaffigt men å andra sidan känns bliggen mer rejäl om man faktiskt kan se detaljer. Men å den tredje sidan så kn man ju det även om jag väljer att publicera små bilder. Vilket dilemma. Det som avgör det hela är nog om bildstorleken påverkar uppkopplingstiden...